Sült hús meggymártással,krumplival


  A sült húst és a krumpli köretet elég egyszerűen készítettem, na nem mintha ez egy bonyolult étel lenne. :) Előbbit lassan sütöttem sütőben minimálisan fűszerezve, só-bors, utóbbit kockákra vágva megfőztem, végén petrezselyemmel megszórtam.

Meggymártást így készítem:
A mennyiségeket körülbelül adom meg. 25dkg meggyet megfőzök 1-1,5 liter vízben, 5-6szem szegfűszeg, 1kk fahéj, 3 ek cukor, 2ek citromlé társaságában, aztán behabarom 2 púpozott ek liszttel.

Most hígabbra készítettem, mert a kislányom imádja a meggylevest, és csak így eszi meg, ezért inkább lett leves mint mártás. Akinek hasonlóan rossz evő a gyereke az bevet ilyen trükköket. :)

Az én egyik nagy kedvencem ez az összeállítás.
Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések