Ne tudom ki, hogy van vele, de nekem nagyon hamar elteltek az ünnepek, főleg, hogy közben államvizsgára készültem. Sajnos emiatt nem tudtam kiélvezni minden pillanatát, de végül meglett a tanulás eredménye és hétfőn sikeresen teljesítettem az államvizsgát.
Így kezdődött az idei évem, reméljük a továbbiakban is pozitív lesz. Nektek hogy indult a 2013-as év?
Ezeket a rudakat a sok édes sütemény után sütöttem még két ünnep között. Frissen, még melegen a legfinomabbak, akkor kívül ropogósak, belül pedig puhák és melegek...
Lustaságból nem szórtam meg a tetejüket, de ajánlom sajttal vagy magvakkal megszórva, úgy még finomabb.
Hozzávalók (kb. 60 db-hoz, 2 nagy tepsi):
60 dkg liszt
20 dkg margarin vagy vaj
1 csapott ek só (finomított)
3 ek tejföl
2 dl tej
2 dkg élesztő
csipet cukor
1 felvert tojás a tetejére
A lisztet, sót összekeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal.
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, beletesszük az élesztőt, majd a tejföllel együtt a liszthez adjuk. Lágy tésztát gyúrunk, majd letakarjuk és 1 órán át hűtőben pihentetjük.
Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk és kb. 5x2 cm rudakra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejüket tojással megkenjük, ha szeretnénk megszórhatjuk sajttal vagy magvakkal.
200 °-on kb.20 percig sütjük.
Szabina!Gratulálok az államvizsgádhoz!Ez tényleg nagyon jó évkezdet volt, kívánok hasonlóan jó folytatást!
VálaszTörlésJa, és a rudacskák is helyesek!