A mai édességadag, amivel megmentettem a gyümölcstálban fonnyadozó szilvákat, na meg a mi édességhiányunk is csillapult tőle... :) Nagyon régen ettem már, itt volt az ideje feleleveníteni az ízét. Ha otthon elmúlik a nagy meleg, érdemes elkészíteni, de az itteni 18 fokban még talán jól is jött a kis meleg a konyhában, na meg a hasunkban. :)
A császármorzsa, a desszert.eu receptje alapján (egy tuti recept) készült 3 főre:
2 nagy tojás
1 púpozott ek liszt
7,5 dkg búzadara
2 dl tej
fél kk vaníliaeszencia
fél citrom héja
2 nagy ek cukor
A sütéshez kell még:
1 ek vaj/margarin
A darát, lisztet összekeverjük, nyakon öntjük a tejjel alaposan elkeverjük és egy órát hagyjuk állni, hogy a búzadara megdagadjon.
A tojás sárgáját a cukorral, vaníliával, citromhájjal felhabosítjuk, majd a tojások fehérjéből kemény habot verünk.
A sárgát a darás keverékhez adjuk, végül a tojásfehérjét is beleforgatjuk, hogy össze ne törjön.
Ezután nagy edényben közepes lángon morzsásra sütjük a megolvasztott vajon.
Tetejére pedig készült a szilvaszósz, nagyon egyszerűen:
8-10 db szilvát kimagoztam, csikkekre vágtam, ment hozzá 2 ek cukor és egy facsarásnyi citromlé na meg 1 kk fahéj és ízlés szerint pár szem szegfűszeg is mehet még bele. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd addig főzzük, míg a szilva szét nem fő, végül 1 kk kukoricaliszttel sűrítjük, s egy kk vajjal dúsítjuk.
Ezt tálaláskor a morzsa tetejére halmozzuk.
Jó étvágyat hozzá! :)
Ezt tálaláskor a morzsa tetejére halmozzuk.
Jó étvágyat hozzá! :)
Londonban élsz? Akkor ott tényleg sűrűn esik. Néha jöhetnének ide is a dagadt felhők....Nagyon guszta a smarnid, imádom én is...
VálaszTörlésCsak ideiglenesen, 6 hetet vagyok itt kint, kicsit babázni. Nekem régi kedvenc, hazamegyek újra felelevenítem... :))))
Törlés