Tejfölös, sajtos, padlizsános csirkemell pennetésztával, mellé friss, ropogós saláta

  
  A múlt héten Pestre utaztam, meglátogattam Beatrix barátnőmet, ezzel is megünnepelve a születésnapját, s ennek örömére főzőcskéztünk egyet. Miután tériszonyom lévén szerencsére túléltem a piros metró mélységét, elmentünk bevásárolni a nagy lakomára. Laktózérzékenységemre tekintettel beszereztünk laktózmentes tejfölt, és minden alapanyagot ami a vacsihoz, és a másnapi ebédhez elegendő volt (mert sikerült annyit főzni, hogy másnapra is maradt). A recept, (ilyenkor szoktak a legjobb dolgok készülni) a vásárlás során alakult, ott találtuk ki mi is lesz benne, hogy is csináljuk.
  Miután hazaértünk, neki is álltunk főzni közös erővel, a csirkemellet én készítettem, a saláta és a tészta kifőzése pedig Beatrixra várt, így pont egy időben lettünk kész. Imádom az ilyen közös főzéseket, ilyenkor kapcsol ki igazán a tűzhely mellett eltöltött idő. Friss salátát ettünk a tészta mellé, ami nekem elsőre kicsit furcsa volt, de Beatrix állította, hogy az úgy isteni. Kipróbáltam, nem bántam meg, tényleg finom. :)

A recept, mivel nem mértük ki pontosan az alapanyagokat, így most nem dekázok, de mindenképpen finom lesz.. :)

A padlizsános csirkemellhez (4 adag):

1 közepes csirkemell falatnyira kockázva
1 közepes padlizsán falatnyira kockázva
1 kis doboz tejföl (1,5 dl)
1 kis vöröshagyma apróra kockázva
3-4 gerezd fokhagyma apróra kockázva
1 nagy maréknyi reszelt cheddar sajt
1 ek liszt
2 ek olívaolaj
só, bors
1 púpos kk petrezselyem (szárított)
1 púpos kk bazsalikom (szárított)
1 púpos kk kakukkfű (szárított)
 500 g penne tészta (nálunk durum)

Először is feltesszük forrni a vizet a tésztának, majd amíg a többivel elkészülünk készre főzzük.
A hagymát megfonnyasztjuk az olajon, majd a fokhagymát is hozzáadjuk, 1 perc után pedig lepirítjuk rajta a csirkemellet, hagyjuk, hogy levet eresszen. A padlizsán ekkor kerül bele, majd ha azt is átpirítottuk kissé, mehet rá a só, bors és a többi fűszer, 1 ek liszt amivel elkeverjük és annyi víz, amennyi ellepi. Mikor megfőtt a csirkemell, hozzáadjuk a tejfölt, ezzel alaposan összerotyogtatjuk, majd végül a sajtot keverjük el benne.

Salátához:

1 répa karikázva
pár levél saláta összecsipkedve (lehet vegyesen többféle)
2 paradicsom kockázva
fél kígyóuborka cikkezve
1 maréknyi tökmag
3-4 ek olívaolaj
a tetejére pedig reszelt cheddar sajt

A saláta hozzávalóit egy zárt edénybe tesszük, majd alaposan összerázzuk, tálaláskor megszórjuk a reszelt sajttal. A padlizsános csirkemell mellé tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá! :)

Végül a reggelinket is hagy említsem meg, ami paradicsomos, szalonnás rántotta volt, kis fokhagymával megspékelve, mellé magvas, barna kenyér pirítva. Gondolhatjátok micsoda lendület volt reggelre... :D 
 Nagyon fincsi volt minden, remek két napot töltöttünk együtt! Folytatása pedig következik! Ugye Beatrix? ;))

Megjegyzések