Brassói aprópecsenye


  Ezt az ételt mindenki szereti nálunk, anya pedig istenien készíti, ezért persze ezt is tőle lestem el. A brassói esetén is ahány ház, annyi szokás, van aki rizst vagy petrezselymes krumplit kínál hozzá, és olyan is aki borsot és/vagy majoránnát is tesz hozzá. Egy biztos, nálunk így az igazi, ha gondoljátok készítsétek el, kóstoljátok meg mert nagyon finom! :)

Hozzávalók (5-6 személyre):

70 dkg sertéscomb falatnyira kockázva
1 fej vöröshagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma durvára vágva
1 púpozott kk őrölt pirospaprika
kis darab paprika és paradicsom (csak az ízéért)
1 púpozott ek Piros Arany csemege (paprikakrém)
1 kk erős paprika krém
2 ek olaj
só, bors, ételízesítő
Kb.: 1,5 kg krumpli tisztítva falatnyira kockázva
olaj a sütéshez

  A vöröshagymát az olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, még egy percig pirítjuk.
  A tűzről lehúzva szórjuk rá a sót, borsot, paprikát esetleg ételízesítőt, majd rátesszük a húst, visszatesszük a tűzre, és kissé lepirítjuk a kis kockákat.
  Ezután felöntjük kb. fél l vízzel, és felforraljuk, hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát és a többi ízesítőt, majd lassú tűzön addig főzzük, míg sűrű szaftja nem lesz.
  Végül ha szükséges, még utána ízesítünk, bő olajban sült krumplival tálaljuk akár azzal összekeverve, akár mellé, és savanyúságot kínálunk hozzá.
Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Ez nálunk minden héten jöhet! Én így szeretem ahogy leírtad, de egyik fiamnak hasábra vágott krumplival kell csinálni.

    VálaszTörlés
  2. Nálad is micsoda finomság készült! Ezt is rég ettem már! Nagyon guszta! Látom háttérben a finom savanyúság is! :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Kriszti! Igen, finom csípős! :)

      Törlés
  3. Nagyon finomat készítettél!

    VálaszTörlés
  4. Szabina, légyszíves nézz be hozzám, meghívlak egy játékra!

    VálaszTörlés
  5. Ezt is nagyon szeretjük!! :) Nálam is vár egy játékra invitálás, nézz be légyszíves. :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése