Kapros burgonyaleves, pirított szalonnával

Mindig van egy-egy recept, vagy hozzávaló ami elindítja a fantáziámat, és akkor elkezdek "alkotni", így volt ennél a levesnél is. Ez most egy Ildinyótól jött ötlet átirata. Átirat, mert igaz szeretem a krémleveseket, de ezúttal nem turmixoltam,  ellenben tettem bele még pár hozzávalót, így igazából csak az ízvilágot tartottam meg. Finom leves lett, aki szereti a kaprot, ezt is szeretni fogja, a pirított szalonna csíkok pedig csak dobtak az ízén.






Hozzávalók:

6-7 szem közepes méretű burgonya falatnyi kockára vágva
1 szál zöldség kockázva
1 szál répa kockázva
só, bors
kis ételízesítő (vagy víz helyett 1,5 l zöldségalaplé)
2 dl tejföl
1 kis csokornyi kapor finomra vágva
4 szelet bacon csíkozva a tetejére
2 marék tarhonya

A zöldségeket kis olajon lepirítom, majd ráöntök 1,5 l vizet vagy zöldségalaplevet, sózom, borsozom. Ha megpuhulnak a zöldségek hozzáadom a tejfölt, és a kaprot, majd le is veszem a tűzről. Külön edényben megpirítom a tarhonyát, majd felöntöm vízzel, megfőzöm, és a leveshez adom. Tálaláskor megszórom a tetejét a pirított szalonnával, és kevés friss kaporral. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések